Ensenyaments
 
ESO Batxillerat CC FF Grau Mitjà CC FF Grau Superior
 
Inici
 
Cinc primers premis del Jordi Pujiula per alumnes de l'Institut La Garrotxa.Dimarts, 31 d'Octubre del 2017
El dia 28 d'octubre, al teatre Principal d'Olot, va tenir lloc  l’acte de lliurament dels VI premis Jordi Pujiula per a Treballs de Recerca de batxillerat  i Projectes Finals de cicles formatius de FP.
 
Dels quatre àmbits que es premiaven de batxillerat (ciències de la salut, ciències naturals, tecnologia i arts aplicades i disseny), dos primers premis van recaure en alumnes que el curs passat feien segon de batxillerat en el nostre centre. Concretament són Jordina Cros que va obtenir el primer premi de l'àmbit de ciències naturals amb el treball " Afecten els lixiviats al desenvolupament embrionari dels musclos?" i en Denís Poutchnine guanyador en l'àmbit de tecnologia amb el treball "Animació amb Blender".

Pel que fa als premis als millors projectes finals de cicles formatius, s'agrupaven també en quatre àmbits ( científic, emprenedoria, tecnologia aplicada i disseny tècnic); tres premis van ser per alumnes del nostre centre. En l'àmbit científic pel projecte "Laboratori Alertcell; detecció tumoral" del grup format per la Lídia Guerrero, la Sònia Ruiz i l'Anna Perez del cicle de Laboratori clínic i biomèdic, en l'àmbit d'emprenedoria el primer premi va recaure en l'alumne Nil Port del cicle formatiu d'Agrària amb " Projecte de reforma i ampliació de Granja la Fàbrega", i l'alumne Dani Bastias, del cicle formatiu de Projectes d'Edificació, va obtenir el primer premi en l'àmbit de disseny tècnic amb "Projecte d'apartaments turístics a Olot-Triai".

Aprofitem aquestes darreres línies per felicitar a tots els premiats i a la resta d'alumnes finalistes, així com als tutors i Equips Docents que han assessorat els diferents projectes ( Rosa Pons, Josep M. Poch, ED laboratori , ED d'agrària i ED de delineació).
 
" Afecten els lixiviats al desenvolupament embrionari dels musclos?" de Jordina Cros.

Treball que pretén demostrar si els lixiviats tenen un efecte sobre la fertilitat i el desenvolupament embrionari en els musclos. Per això dissenya i du a la pràctica l'extracció de gàmetes, la fecundació i l'observació del desenvolupament embrionari al laboratori, seguint el mètode científic, després de realitzar prèviament els estudis teòrics i pràctics necessaris per la seva investigació.

"Animació amb Blender" de Denís Poutchnine.
 
L'autor té com a objectiu aprendre a fer animacions 3D amb ordinador i demostrar-ho realitzant un curtmetratge; per això estudia el programa Blender i l'utilitza per dissenyar i animar els personatges i l'entorn.

"Laboratori Alertcell; detecció tumoral" del grup format per la Lídia Guerrero, la Sònia Ruiz i l'Anna Perez.

Creativitat pel naixement d'una empresa, amb totes les fases del pla de negoci ben definides. Demostra rigorositat i domini del tema, així com un punt d'originalitat


" Projecte de reforma i ampliació de Granja la Fàbrega" de Nil Port.

Descripció del procés productiu, amb anàlisi de despesa. La novetat de la producció ecològica, un mercat encara immadur i per tant, poc treballat. Projecte arrelat a la terra que respecta el medi ambient, amb una proposta de venda original i un estudi de la competència.

"Projecte d'apartaments turístics a Olot-Triai" de Dani Bastias.

Treball d'arquitectura amb rigor tècnic i precisió. La producció exhaustiva de material gràfic demostra que l'autor ha aprofundit en el coneixement de les eines pròpies del sector. Hi ha un esforç considerable per explicar el projecte a base d'imatges virtuals en 3D per facilitar la comprensió global de l'espai creat.
 


 
 
<<

 
Ctra. de Riudaura, 110 | 17800-OLOT | Telèfon: 972 26 22 00 | Fax: 972 26 94 10