Ensenyaments
 
ESO Batxillerat CC FF Grau Mitjà CC FF Grau Superior
 
Inici > ESO > Segon cicle > Accés
 
Fer reviure el llatíDimecres, 02 de Maig del 2018
Els alumnes de l'optativa de llatí de 4rt d’ESO, el darrer divendres 13 d'Abril, vam anar a la VIII trobada d’alumnes de llatí a Caldes de Malavella o Aquae Calidae (en llatí).

Allà ens vam ajuntar amb alumnes d’ altres instituts que també fan l’optativa de llatí, en total érem uns 600. Ens van agrupar en grups  d’unes 20 persones i vam començar a fer les diferents activitats.

La trobada es dividia en dos blocs: primer vam veure una obra  de teatre, en la qual els alumnes de l’institut de Blanes ens explicaven tres mites romans. Tot seguit, vam fer diferents tallers sobre el món romà: escriptura sobre papir, màgia, vestits romans, teatre, pentinats, jocs, etc. Però el taller que més ens va agradar va ser el dels Legionaris que consistia en vestir-nos com a soldats romans i aprendre les tàctiques de lluita i defensa que ells feien servir. Hi havia un centurió que ens donava les ordres en llatí i, si no les enteníem, ens amenaçava amb el vitis, els seu bastó de comandament.

A la biblioteca del nostre institut podeu veure una exposició de la trobada d’aquest curs a Caldes i de les trobades que s’han fet en cursos anteriors. Si voleu més informació, també podeu consultar els reportatges que sobre la trobada de llatí van fer Catalunya ràdio i la Televisió de la Selva:

 

http://www.ccma.cat/catradio/alacarta/catalunya-al-dia/fer-reviure-el-llati/audio/998794/


http://www.laselvatv.cat/index.php/noticies/1674-multitudinaria-trobada-d-alumnes-de-llati-a-caldes-de-malavella

 

  
 
<<
 
Ctra. de Riudaura, 110 | 17800-OLOT | Telèfon: 972 26 22 00 | Fax: 972 26 94 10