Ensenyaments
 
ESO Batxillerat CC FF Grau Mitjà CC FF Grau Superior
 
Inici
 
El Cicle Formatiu d´agrària col.labora en el Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català Dimecres, 25 de Novembre del 2009
Els dies 20 i 21 de novembre alguns alumnes del cicle formatiu d´agraria del nostre institut han col.laborat en l´organització del II Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català, que s´ha celebrat a Llanars (Ripollès).

Aquest concurs té molta rellevància al sector ja que la cria d´eugues ha estat una tradició arrelada al Pirineu Català des d´antic. Durant molt temps, va estar associada a la producció d´animals de treball, però l´arribada dels vehicles de tracció mecànica i les polítiques agràries que, en un determinat moment, van afavorir el creixement del sector boví, van suposar un retrocés en aquesta activitat.

Actualment, l´associacionisme s´ha convertit en el motor del sector equí de carn, ja que les 6 associacions comarcals del Pirineu Català, agrupades en la Federació de Criadors de Cavall Pirinenc Català (FECAPI), han engegat un procés de reconeixement i millora de la raça autòctona, a més de projectes de promoció i comercialització d ela carn de poltre, millores en el maneig i la sanitat dels ramats.

En el marc del programa de millora de la raça, la FECAPI es va plantejar celebrar un concurs morfològic anual en què es puguin veure els millors exemplars del Pirineu, escollits en cadascun dels sis concursos comarcals de la tardor.

L´any 2008 va tenir lloc la primera edició d´aquest concurs, es va celebrar a la Vall d´Aran, aquest any s´ha celebrat a la Vall de Camprodon, la propera edició el 2010 es celebrarà al Pallars. 
 
<<

 
Ctra. de Riudaura, 110 | 17800-OLOT | Telèfon: 972 26 22 00 | Fax: 972 26 94 10