Enseñanzas
 
ESO Batxillerat CC FF Grau Mitjà CC FF Grau Superior
 
Inicio > CC FF Grado Superior > Laboratori clínic i biomèdic > El curso
 
Les JOT dels alumnes del CFGS de Laboratori Clínic i Biomèdic.Dijous, 09 de Març del 2017
Els alumnes de primer i segon del CFGS de Laboratori Clínic i Biomèdic durant les JOT (Jornades d’Orientació i Tecnologia) del curs 16-17 hem fet tot un seguit de visites a centres amb interesantíssims laboratoris per tal d’aprofundir i conèixer noves tecnologies i requeriments per als Tècnics de laboratori.
El dimecres vam visitar el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, a Barcelona. On ens van parlar de les donacions de sang, de teixits, de llet materna, de medul·la òssia,… De la tasca que es duu a terme al laboratori tant per a la tipificació i identificació de la sang dels donants com de les proves per a garantir la seva seguretat.
 
http://www.bancsang.net/professionals/laboratoris/laboratori-d-immunohematologia/#eritrocit%C3%A0ria

El dijous 23 de febrer, vam fer una visita a les instal·lacions que l’empresa Hipra té a Amer. Hipra és una empresa referent en salut animal, trobant-se en un dels primers llocs en el ranking d’empreses de la indústria veterinària a nivell mundial. Aquesta visita ens va oferir la oportunitat de conèixer d’aprop una empresa que és model de negoci en el món sanitari animal i en el camp de la investigació molecular. Vam conèixer els mètodes i la filosofia de treball de l’empresa en una visita guiada a dues de les seccions més representatives del treball que s’hi realitza: per una banda, els laboratoris d’investigació molecular i, per l’altra, una planta de producció de vacunes. Una experiència molt interessant que va apropar els nostres alumnes a algunes de les aplicacions al món laboral dels estudis que estan realitzant.

El mateix dijous  per la tarda vam visitar el nou Laboratori Clínic Regional de Girona en concret la seu que es trova entre les instal·lacions  de l’IAS, al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt. En aquest laboratori clínic territorial de l'ICS hi treballen una setantena de professionals i s’atenen unes 2.200 peticions al dia. Es tracat d’un laboratori molt gran que Ocupa 18.000 metres quadrats on totes les diferents seccions d’estudi de les mostres hi tenen cabuda, amb els aparells més sofisticats i amb proves de referencia. Es calcula que cada any podran atendre 700.000 peticions, que representen uns sis milions de proves. 
 
<<
 
Ctra. de Riudaura, 110 | 17800-OLOT | Telèfon: 972 26 22 00 | Fax: 972 26 94 10