Ensenyaments
 
ESO Batxillerat
  • Batxillerat
CC FF Grau Mitjà CAS CC FF Grau Superior
 
Inici > Batxillerat > Batxillerat > El batxillerat
 
The Big Bell Test.Dimarts, 13 de Desembre del 2016
El grup d'estudiants de 2n de batxillerat tecnològic de l'Institut La Garrotxa d'Olot va participar el dimecres 30 de novembre en un experiment compartit arreu del Món sobre l'anomenat Test de Bell de física quàntica.
Un grup molt nombrós d'universitats i centres de recerca va organitzar un experiment en el qual hi podien participar lliurement tots els interessats en el tema de la física quàntica. A Catalunya aquest experiment va ser coordinat per l'ICFO l'Institut de Ciències Fotòniques.
Una de les conseqüències més estrambòtiques de la física quàntica és l'anomenat entrellaçament segons el qual una informació pot transmetre's a més gran velocitat que la llum entre dos partícules situades a dos punts separats una gran distància. Aquest test que ja s'ha fet més d'un cop i ha servit per rebutjar les objeccions que l'Einstein posava a la mecànica quàntica.
L'experiment fet aquest dia va consistir en repetir-lo de forma massiva fent que des de molts punts del planeta s'enviessin sèries de 0 i 1 de forma completament aleatoria i que servissin per situar un polaritzador de llum entre dos possibles posicions segons els 1 i 0 i es verifiqués de forma massiva que la teoria quàntica és consistent.


 
 
<<
 
Ctra. de Riudaura, 110 | 17800-OLOT | Telèfon: 972 26 22 00 | Fax: 972 26 94 10