Ensenyaments
 
ESO Batxillerat CC FF Grau Mitjà CC FF Grau Superior
 
Inici > ESO > Segon cicle > Mòduls
 
La maternitat d'Elna d'Assumpta MontellàDimarts, 10 d'Abril del 2018
El  Departament de Català va organitzar per a alumnes de  4t d’ESO una sortida optativa al Teatre  Poliorama de   Barcelona  el dia 12 de març, per tal d’assistir a la representació de l’obra de teatre La maternitat d’Elna a partir de l’obra d’Assumpta Montellà.

La Maternitat d’Elna parla d’uns fets històrics que tenen lloc al final de la Guerra Civil. El gener del 1939, gairebé mig milió de persones van fugir a França. Moltes d’elles van ser internades en els camps de concentració francesos com el d’Argelers. La maternitat d’Elna parla del que va ser capaç de fer  una persona molt jove, Elisabeth Eidenbenz, per salvar les dones embarassades d’haver de patir el part en les pèssimes condicions higièniques, alimentàries i de salut dels camps de refugiats francesos.

Aquesta activitat està inserida dins el projecte comú entorn a la Guerra Civil, que han preparat conjuntament els departaments de Socials, Castellà i Català del nostre institut. Va ser una bona manera d’apropar els joves al teatre  i a la nostra recent història d’una forma atractiva i educativa.


 
 
<<
 
Ctra. de Riudaura, 110 | 17800-OLOT | Telèfon: 972 26 22 00 | Fax: 972 26 94 10